wtorek, 25 marca 2014

OWOCE LEŚNE ZAPIEKANE POD BAKALIOWĄ KOŁDERKĄ MUSLI



  






   OWOCE LEŚNE ZAPIEKANE POD KOŁDERKĄ MUSLI- TYMBARKOWE ŚNIADANIE
Wszystkim wielbicielom zdrowej żywności i musli polecam słodkie śniadanie ze szklanką pysznego soku Tymbark jabłko. Po zjedzeniu takiej porcji, nie zabraknie Wam energii do końca dnia.

1 łyżka otrąb razowych
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka orzechów laskowych
1 łyżka płatków pełnoziarnistych
1 łyżka otrąb granulowanych
1 łyżka żurawiny suszonej
1 łyżka rodzynek
2 łyżki kaszy manny
150 g masła
2 łyżki miodu
300 g owoców leśnych mogą być mrożone


Wszystkie składniki suche mieszamy razem dodajemy miód i masło. Robimy coś na podobieństwo kruszonki.
Wysmarować tłuszczem foremki na babeczki. Dno ułożyć część naszej kruszonki delikatnie ugniatając. Na to wyłożyć owoce i  posypać drugą częścią kruszonki. Zapiekać w piekarniku ok 20 min w 180 stopni. Takie śniadanko podajemy oczywiście z  sokiem TYMBARK jabłko.

5 komentarzy :

  1. Uwielbiam zapiekane owoce z musli. Pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie to wygląda muszę kiedyś wypróbować przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja chyba tez zjem śniadanko, Twoje wygląda tak zachęcająco .

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie idealny, smakowity, energetyczny deser :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetycznie wygląda :) Muszę wypróbować przepis ;)

    OdpowiedzUsuń