Kapusta włoska
Nadzienie:
½ kg pęczaku
2 małe cukinie
2 papryki
1 jajko
1 cebula
pieprz kolorowy ja używam młynka Kamis
pieprz młotkowany z szafranem Kamis
1 łyżka suszonych pomidorów Kamis
sól
Zalewa:
1 puszka pomidorów w puszce
2 łyżki oliwy1 puszka pomidorów w puszce
1 cebula
2 ząbki czosnku
1l bulionu
sól, pieprz
koperek 1 pęczek
W kapuście wyciąć głąb .Liście kapusty sparzyć i wyciąć zgrubiałe nerwy każdego liścia. Pęczak ugotować w osolonej wodzie. Cukinie i paprykę umyć i drobno pokroić w kostkę i dodać do pęczaku. Dodać pokrojoną cebulę i jajko. Doprawić solą, suszonymi pomidorami i dodać dość dużo pieprzu . Tak przygotowanym farszem nadziewać liście kapusty. Gołąbki układać w naczyniu multicookera.
Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić pokrojoną cebulę i
czosnek, dodać pokrojone pomidory z puszki . Doprawić solą i pieprzem . Następnie
wlać bulion i wsypać pokrojony koperek. Gołąbki
dzięki temu koperkowi będą miały niesamowity aromat.
Tak przygotowanym bulionem zalałam gołąbki. Włączyłam multicooker na program gotowanie na ok 30 min. Następnie jeszcze 15 minut nastawiłam na funkcje duszenie. Po tym czasie gołąbki były gotowe. Można je też zrobić tradycyjnie w brytfance. Jestem miło zaskoczona smakiem tych gołąbków, które nie zawierają mięsa. Mogę je polecić z czystym sumieniem.
Tak przygotowanym bulionem zalałam gołąbki. Włączyłam multicooker na program gotowanie na ok 30 min. Następnie jeszcze 15 minut nastawiłam na funkcje duszenie. Po tym czasie gołąbki były gotowe. Można je też zrobić tradycyjnie w brytfance. Jestem miło zaskoczona smakiem tych gołąbków, które nie zawierają mięsa. Mogę je polecić z czystym sumieniem.
Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie:) Na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń