Pyszne sushi z pomidorową nutą. Wspaniała przystawka zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.
200 g ryżu do sushi
1,5 szklanki wody
1/2 szklanka octu ryżowego
Plasterek avokado
Koncentrat pomidorowy "Pudliszki"
200 g wędzony łosoś
2 plastry nori – suszone glony,
Ryż gotujemy pod przykryciem do miękkości do czasu aż wchłonie wodę.Kiedy się ugotuje, przekładamy do miski i dodajemy ocet ryżowy. Kiedy temperatura ryżu spadnie do pokojowej rozkładamy ryż na wcześniej położonym płatku nori i dodajemy przygotowane składniki, pokrojone w cienkie paski awokado i plastry łososia , łyżeczką nakładamy na środek koncentrat pomidorowy Pudliszki. Następnie zawijamy w rulon i kroimy na równe części. Podajemy z sosem Teriyaki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz