wtorek, 10 czerwca 2014
DROBIOWE SZASZŁYKI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ , SUSZONYMI POMIDORAMI I ZIELONYMI SZPARAGAMI- KURCZAK
Kolejna propozycja na grill. Niesamowicie aromatyczne szaszłyki w pudliszkowej marynacie.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
kilka plasterków szynki parmeńskiej
koncentrat pomidorowy "Pudliszki"
4-5 zielone szparagi
przyprawa do grilla
przeciśnięty czosnek
suszone pomidory w oleju
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić na cienkie plasterki . W miseczce rozmieszać ½ szklanki oleju ze słoiczka, w którym były suszone pomidory z przecierem pomidorowym i czosnkiem. Do powstałej marynaty włożyć mięso na min 30 min. Na każdy plasterek mięsa układać szynkę parmeńską i mały kawałek suszonego pomidora oraz posypać przyprawą do grilla.
Tak przygotowane mięso zwijamy w ślimaczki i nabijamy na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z zielonymi szparagami. Szaszłyki grillujemy .Ok 25-30 minut na aluminiowych tackach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Bardzo fajny pomysł, muszę koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuń