poniedziałek, 23 czerwca 2014
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI Z POMIDOROWĄ NUTĄ- RYBA
Klasyczna pasta do pieczywa o doskonałym smaku dojrzałych pomidorów.
Składniki:
1 wędzona makrela
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
opcjonalnie można dodać jeszcze 1 łyżkę keczupu Pudliszki
3 ugotowane na twardo jajka
1 cebula
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku ( solić raczej nie trzeba , gdyż makrela jest dość słona)
Makrelę oddzielić od ości , dodać do niej obrane jajka, cebulę, majonez koncentrat pomidorowy Pudliszki i wszystko razem zblendować na gładką masę. Doprawić pieprzem i schłodzić ok 20 minut w lodówce.
Tak przygotowaną pastę podawać z pieczywem
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz