poniedziałek, 23 czerwca 2014

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI Z POMIDOROWĄ NUTĄ- RYBA


Klasyczna pasta do pieczywa o doskonałym smaku dojrzałych pomidorów.

Składniki:

1 wędzona makrela
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
opcjonalnie można dodać jeszcze 1 łyżkę keczupu Pudliszki
3 ugotowane na twardo jajka
1 cebula
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku ( solić raczej nie trzeba , gdyż makrela jest dość słona)


Makrelę oddzielić od ości , dodać do niej obrane jajka, cebulę,  majonez koncentrat pomidorowy Pudliszki i wszystko razem zblendować na gładką masę. Doprawić pieprzem i schłodzić ok 20 minut w lodówce.
Tak przygotowaną pastę podawać z pieczywem

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz