Składniki:
3 łodygi rabarbaru
2 łyżki miodu wrzosowego z Borów Dolnośląskich ChOG
100 ml miodu pitnego Dwójniak GTS
100 ml soku pomarańczowego
1 szczypta kardamonu
1 łyżka kaszki kukurydzianej
1/4 kostki masła
1/4 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru
2 łyżki wiórek kokosowych
Wykonanie:
Rabarbar oczyścić obrać ze skórki , i pokroić w słupki.
W miseczce zmieszać sok pomarańczowy, kardamon, rozpuszczony miód, miód pitny i kaszę kukurydzianą. Tak powstałym sosem polać ułożony w kokilkach rabarbar. Z mąki masła, cukru i wiórek kokosowych zagnieść kruszonkę. Kruszonką posypać rabarbar i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180stopni) na 25 minut. Ten pyszny deser podajemy na ciepło w towarzystwie lodów.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz