niedziela, 27 lipca 2014

JA TAM BYŁAM, ZDJĘCIA ROBIŁAM I WIELE SIĘ NAUCZYŁAM- RELACJA Z WARSZTATÓW FOTOGRAFII KULINARNEJ

Na warsztatach  profesjonalnej fotografii kulinarnej organizowanych przez Olympus Polska znalazłam się dzięki  konkursowi "Nietypowo z grilla", który zorganizował portal Zblogowani.pl.

Tematem warsztatów były:
-aranżacja potraw– prowadząca Kinga Paruzel, finalistka programu MasterChef

- nauka doboru i ustawienia oświetlenia- przedstawiciele firmy Quantuum
-Fotografia kulinarna - przedstawiciele firmy Olympus Polska

-0bróbka graficzna zdjęć:przedstawiciel firmy Eizo
Warsztaty odbywały się w urokliwym pałacu "Czarny Las", w przemiłej atmosferze i bardzo ciepłym klimacie.
                 
                                    

             
                                                                       

Pobyt uświetnił nam doskonały posiłek przygotowany przez tamtejszych kucharzy i niesamowity grill .
Warsztaty rozpoczęły się od przywitania na
s przez Kingę Paruzel i opowiedzeniu przez nią o aranżacji potraw, sposobie dobierania detali, materiałów i kolorów. Następnie przedstawiciele firmy Quantuum , Olympus i Eizo  pokazali nam możliwości aparatów OLYMPIS OM-D, sprzętu firmy Quantuum oraz monitorów Eizo. Każdy uczestnik wypożyczył aparat Olympus i z pomocą przedstawicieli w/w firm przystąpiliśmy do dzieła. Muszę przyznać że możliwości tak profesjonalnego sprzętu są ogromne i łatwe do opanowania nawet dla amatorów. Przedstawiam kilka moich fotek z warsztatów , które nie były obrabiane żadnym programem.
                                                    









Warsztaty przebiegły w bardzo miłej atmosferze. Pozdrawiam wszystkich uczestników. Mam nadzieję, że to nie było nasze ostatnie spotkanie.
                                                                                                          




1 komentarz :

  1. Efekty są piękne! Myślę, że możesz śmiało realizować sesje wizerunkowe dla branży gastronomicznej :D

    OdpowiedzUsuń