Tematem warsztatów były:
-aranżacja potraw– prowadząca Kinga Paruzel, finalistka programu MasterChef
- nauka doboru i ustawienia oświetlenia- przedstawiciele firmy Quantuum
-Fotografia kulinarna - przedstawiciele firmy Olympus Polska
-0bróbka graficzna zdjęć:przedstawiciel firmy Eizo
Warsztaty odbywały się w urokliwym pałacu "Czarny Las", w przemiłej atmosferze i bardzo ciepłym klimacie.
Pobyt uświetnił nam doskonały posiłek przygotowany przez tamtejszych kucharzy i niesamowity grill .
Warsztaty rozpoczęły się od przywitania nas przez Kingę Paruzel i opowiedzeniu przez nią o aranżacji potraw, sposobie dobierania detali, materiałów i kolorów. Następnie przedstawiciele firmy Quantuum , Olympus i Eizo pokazali nam możliwości aparatów OLYMPIS OM-D, sprzętu firmy Quantuum oraz monitorów Eizo. Każdy uczestnik wypożyczył aparat Olympus i z pomocą przedstawicieli w/w firm przystąpiliśmy do dzieła. Muszę przyznać że możliwości tak profesjonalnego sprzętu są ogromne i łatwe do opanowania nawet dla amatorów. Przedstawiam kilka moich fotek z warsztatów , które nie były obrabiane żadnym programem.
Efekty są piękne! Myślę, że możesz śmiało realizować sesje wizerunkowe dla branży gastronomicznej :D
OdpowiedzUsuń