Doskonała lekka przekąska z grilla. Połączenie zdecydowanego smaku salami ze świeżym mango i słodkim syropem klonowym stanowi prawdziwą ucztę dla kubków smakowych. Dodatek sałatki ze świeżych malin, borówek i listków mięty podkreśla wyjątkowość tego dania.
Składniki:
1 mango
2 plasterki salami
1 łyżka oleju
50 ml syropu klonowego
1 szklanka owoców: malin i borówek
kilka listków mięty.
Wykonanie:
Mango dokładnie myjemy i oddzielamy od pestki na dwie połówki. Następnie nożem nacinamy w kratkę. W miseczce łączymy łyżkę oleju i łyżeczkę syropu klonowego. Taka marynatą smarujemy pędzelkiem mango.
Mango i salami układamy na rozgrzanym grillu na folii aluminiowej. Grillujemy około 5-6 minut.
Grillowane owoce układamy na plasterkach salami . Podajemy ze świeżymi owocami malin i borówek oraz syropem klonowym. Danie dekorujemy listkami mięty.
SMACZNEGO !
piątek, 11 lipca 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Witam :D
OdpowiedzUsuńGratuluję wygranej i udziału w warsztatach :)
Do zobaczenia w piątek na miejscu :)
Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.
Dziękuje, mam nadzieje, że się rozpoznamy :D
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń