niedziela, 5 października 2014

OWOCE ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ BAKALIOWO-OWSIANĄ, ŚNIADANIE Z ŁOWICZ

Cudownie lekkie śniadanie, zapowiedź udanego dnia. Posiłek, który dostarcza energii i poprawia nastrój.

1 łyżka otrąb razowych
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka orzechów laskowych
1 łyżka płatków pełnoziarnistych
1 łyżka otrąb granulowanych
1 łyżka żurawiny suszonej
1 łyżka rodzynek
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka mąki pełnoziarnistej
100 g masła
1 łyżka miodu
3 łyżki dżemu z owoców leśnych Łowicz
300 g owoców jesiennych np: jabłek, gruszek, śliwek


Wszystkie składniki suche mieszamy razem dodajemy miód i masło. Robimy coś na podobieństwo kruszonki.
Wysmarować tłuszczem foremki na babeczki. Dno ułożyć część naszej kruszonki delikatnie ugniatając. Na to wyłożyć obrane i pokrojone owoce wymieszane z dżemem Łowicz i  posypać drugą częścią kruszonki. Zapiekać w piekarniku ok 20 min w 180 stopni. Takie śniadanko podajemy oczywiście na ciepło.

                                                                            

4 komentarze :

  1. I już wiem co jutro zjem na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, bardzo lubię takie słodkie śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie pyszności:)
    wyglądają naprawdę pięknie, jeszcze ta czerwona kokilka(?):) mogę zapytać gdzie kupiona?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń