wtorek, 7 października 2014

CAMEMBERT ZAPIEKANY W BUŁCE Z DŻEMEM O SMAKU LEŚNYCH OWOCÓW

Niesamowicie aromatyczne śniadanie, któremu niebiański smak nadaje ciepły dżem z owoców leśnych Łowicz.
Składniki dla 3 osób:

3 bułeczki (wybierać mniej wypieczone)
3 serki pleśniowe camembert
1 słoiczek dżemu z owoców leśnych Łowicz


                                                                    
W każdej bułce należy ściąć górną część bułki i wydrążyć  środek.  Do każdej bułki włożyć serek camembert. Sery naciąć na środku i w każde nacięcie włożyć 2 łyżeczki dżemu Łowicz. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Bułki piec ok 15-20 minut. Podawać gorące. Smacznego!
                                                                  

3 komentarze :

  1. Ciekawa propozycja! Chrupiące bułeczki, kremowy, aksamitny serek i wyrazisty w smaku dżem.... Mmmm... Koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm, spróbuję tak z żurawiną :)

    OdpowiedzUsuń