niedziela, 6 kwietnia 2014

WIELKANOCNE JAJKA



Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, na stołach będą królowały jajka w różnych postaciach ja proponuję dziś jajka marynowane w koncentracie barszczu czerwonego. Przepis ten dostałam od mojej koleżanki, muszę przyznać ,że zauroczył mnie wygląd i smak tych jajek.
Składniki:

6-8 ugotowanych na twardo jaj
1 szklanka koncentratu barszczu czerwonego ( najbardziej lubię ROLNIK)
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki przegotowanej wody
listek laurowy
2-3 ziarenka ziela angielskiego


Koncentrat, wodę i przyprawy dokładnie zmieszać ze sobą  dodać przeciśnięty czosnek. Do tak przygotowanej zalewy włożyć na 6-8 h ugotowane jajka. Po tym czasie wyjąć jajka, odsączyć na ręczniku papierowym.  Każde jajko przekroić na pół i podawać udekorowane pietruszką lub rzeżuchą. SMACZNEGO JAJKA !

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz