niedziela, 2 lipca 2017
PANCAKES Z JAGODOWYM CHŁODNIKIEM
Delikatne, rozpływające się w ustach amerykańskie pancakes podane z jagodowym chłodnikiem.
Składniki na pancakes:
2 jaja
1 i 1/2 szklanki mąki
2 łyżki oleju
1 i 1/2 szklanki maślanki
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
sól do smaku
Składniki na Chłodnik:
1 opakowanie chłodnika jagodowego Winiary
200 g serka mascarpone
200 g jogurtu naturalnego
owoce sezonowe
Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na oleju z obu stron. Pancakes podajemy z syropem klonowym i owocami.
Chłodnik jagodowy zalać 300 ml wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia. Następnie połączyć z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Dodać owoce wg. uznania i podawać z pancakes. Smacznego!
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz