Owocowe jajka niespodzianki pełne owoców, otoczone winogronową galaretką. Pomysł na upalny letni deser.
Składniki:
1 galaretka winogronowa WINIARY
owoce sezonowe
Do wykonania będą potrzebne skorupki od jajek (wydmuszki)
Wykonanie:
Usuwamy
delikatnie wnętrze jajka , usuwając górną skorupkę jajka. Następnie
skorupki dokładnie myjemy i zaparzamy we wrzątku. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Każdą skorupkę jajka wypełniamy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Tak powstałe galaretkowe jajka wstawiamy
na 1h do lodówki.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
środa, 26 lipca 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz