środa, 26 lipca 2017

OWOCOWE JAJKA NIESPODZIANKI OD WINIARY

Owocowe jajka niespodzianki pełne owoców, otoczone winogronową galaretką. Pomysł na upalny letni deser.


Składniki:

1 galaretka winogronowa WINIARY
owoce sezonowe

Do wykonania będą potrzebne skorupki od jajek (wydmuszki)


Wykonanie:
Usuwamy delikatnie wnętrze jajka , usuwając górną skorupkę jajka. Następnie skorupki  dokładnie myjemy i zaparzamy we wrzątku. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Każdą skorupkę jajka wypełniamy owocami i zalewamy tężejącą  galaretką. Tak powstałe galaretkowe jajka wstawiamy na 1h do lodówki.      
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
       

                                     

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz