poniedziałek, 26 czerwca 2017

JAGODOWY CHŁODNIK Z AWOKADO i CHIA W KRUCHYCH PUCHARKACH

Rewelacyjny chłodnik z nasionami chia, awokado i mlekiem kokosowym. Podany w efektownych pucharkach z ciasta kruchego Idealny posiłek na upalne dni.

Składniki:

1  Chłodnik jagodowy WINIARY
1 awokado
2 łyżki nasion chia
300 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
200ml mleka kokosowego
jagody do dekoracji

Składniki na pucharki:

1/4 kostki masła
3 łyżki cukru
1 jajko
1 łyżka kwaśnej śmietany
200g mąki


Z podanych składników zagnieść ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem foremki.  Piec w temp. 180 stopni około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić.









Chłodnik przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić i zmieszać  z jogurtem i mlekiem kokosowym. Dodać nasiona chia i pokrojone awokado. 
Chłodnik odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wykładać do pucharków z ciasta kruchego i udekorować awokado i jagodami. SMACZNEGO!
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz