Rewelacyjny chłodnik z nasionami chia, awokado i mlekiem kokosowym. Podany w efektownych pucharkach z ciasta kruchego Idealny posiłek na upalne dni.
Składniki:
1 Chłodnik jagodowy WINIARY
1 awokado
2 łyżki nasion chia
300 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
200ml mleka kokosowego
jagody do dekoracji
Składniki na pucharki:
1/4 kostki masła
3 łyżki cukru
1 jajko
1 łyżka kwaśnej śmietany
200g mąki
Z podanych składników zagnieść ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem foremki. Piec w temp. 180 stopni około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić.
Chłodnik przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić i zmieszać z jogurtem i mlekiem kokosowym. Dodać nasiona chia i pokrojone awokado.
Chłodnik odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wykładać do pucharków z ciasta kruchego i udekorować awokado i jagodami. SMACZNEGO!
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
poniedziałek, 26 czerwca 2017
JAGODOWY CHŁODNIK Z AWOKADO i CHIA W KRUCHYCH PUCHARKACH
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz