Krówkowe Szyszki
Składniki:
250 g Krówek
100g ryżu preparowanego
1 łyżka śmietanki 18% lub 1 łyżka margaryny w zależności od krówek. ( jeśli krówki są miękkie i ciągliwe to należy dodać margarynę, jeśli są twarde - śmietanka)
100g ryżu preparowanego
1 łyżka śmietanki 18% lub 1 łyżka margaryny w zależności od krówek. ( jeśli krówki są miękkie i ciągliwe to należy dodać margarynę, jeśli są twarde - śmietanka)
Sposób przygotowania;
W rondelku na bardzo wolnym ogniu rozpuścić krówki ze śmietanką lub margaryną.
Zdjąć z ognia dodać ryż. Trzeba dobrze wymieszać. Następnie dłonie zwilżyć zimną wodą ( bez tego tricku niestety nie uda się ich uformować) i formować kule. Tak przygotowane szyszki schłodzić w lodówce.
Jest to ulubiona słodycz moich dzieci, znikają z talerza w mgnieniu oka
W rondelku na bardzo wolnym ogniu rozpuścić krówki ze śmietanką lub margaryną.
Zdjąć z ognia dodać ryż. Trzeba dobrze wymieszać. Następnie dłonie zwilżyć zimną wodą ( bez tego tricku niestety nie uda się ich uformować) i formować kule. Tak przygotowane szyszki schłodzić w lodówce.
Jest to ulubiona słodycz moich dzieci, znikają z talerza w mgnieniu oka
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz