wtorek, 30 maja 2017

GRILLOWANY KURCZAK



Niesamowicie aromatyczny kurczak owijany w boczku i grillowany w towarzystwie  warzyw.

Składniki;

2 pojedyncze piersi kurczaka
150 g plastrów gotowanego boczku
2 cebule
1 papryka
1 ząbek czosnku 
sól, pieprz
olej
Sos Tatarski Winiary lub Sos Ziołowy Winiary

Wykonanie:

Piersi pokroić na 3 cm paski. Mięso doprawić przyprawami wg. uznania. polać olejem. Następnie każdy kawałek owijać w plasterkiem boczku i ułożyć na  aluminiowej tacce. Obok mięsa wyłożyć cząstki cebuli, czosnek i paprykę .


 Grillować ok 40 minut. podawać z Sosem  Ziołowym lub Tatarskim Winiary.
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz