środa, 14 października 2015

KASZA BULGUR Z VERMICELLI Z JARMUŻEM I PATISONEM NA OSTRO

Bardzo aromatyczna i smaczna kasza, polecam wszystkim wielbicielom dań z kaszą.

Składniki:
1 szklanka kaszy bulgur z vermicelli
1 litr wody
100 g wędzonego boczku
1 patison
1 papryka czerwona
3 -4 liście jarmużu
1 cebulka
2 ząbki czosnku
¼ szklanki oliwy ( lub oliwa chilli)
sól morska
½ łyżeczki ostrej papryki
Pieprz z kolendrą
Natka z pietruszki

Wykonanie:
Wszystkie warzywa oczyszczamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie (jeśli używamy oliwy chilli, nie dodajemy już sproszkowanej chilli) smażymy drobno pokrojony boczek, dodajemy cebulkę, patisona i paprykę. Smażymy około 4 minut. W na wrzącą wodę wrzucamy kaszę bulgur z makaronem vermicelli i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie kaszę odcedzamy. Do warzyw z boczkiem dodajemy drobno pokrojony jarmuż i smażymy jeszcze około 3 minut. Przeciskamy praską czosnek, doprawiamy solą pieprzem z kolendrą.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz