piątek, 11 lipca 2014

GRILLOWANE MANGO NA PLASTERKACH SALAMI Z SYROPEM KLONOWYM

Doskonała lekka przekąska z grilla. Połączenie zdecydowanego smaku salami ze świeżym mango i słodkim syropem klonowym  stanowi prawdziwą ucztę dla kubków smakowych. Dodatek sałatki ze świeżych malin, borówek i listków mięty podkreśla wyjątkowość tego dania.

                                                              
Składniki:

1 mango
2 plasterki salami
1 łyżka oleju
50 ml syropu klonowego
1 szklanka owoców: malin i borówek
kilka listków mięty.

Wykonanie:

Mango dokładnie myjemy i oddzielamy od pestki na dwie połówki. Następnie nożem nacinamy w kratkę. W miseczce łączymy łyżkę oleju i łyżeczkę syropu klonowego. Taka marynatą smarujemy pędzelkiem  mango.
                                                                        
Mango i salami układamy na rozgrzanym grillu na folii aluminiowej. Grillujemy około 5-6 minut.
Grillowane owoce układamy na plasterkach salami . Podajemy ze świeżymi owocami malin i borówek oraz syropem klonowym. Danie dekorujemy listkami mięty.

                                                             
                                                                 SMACZNEGO !
                                                         

3 komentarze :

  1. Witam :D

    Gratuluję wygranej i udziału w warsztatach :)

    Do zobaczenia w piątek na miejscu :)

    Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń