czwartek, 19 czerwca 2014

PUDLISZKOWE SUSHI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM - RYBA


Pyszne sushi z pomidorową nutą. Wspaniała przystawka zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.


200 g ryżu do sushi
1,5 szklanki wody
1/2 szklanka octu ryżowego
Plasterek avokado
Koncentrat pomidorowy "Pudliszki"

200 g wędzony łosoś 
2 plastry nori – suszone glony,

Ryż gotujemy pod przykryciem do miękkości do czasu aż wchłonie wodę.Kiedy się ugotuje, przekładamy do miski i dodajemy ocet ryżowy. Kiedy  temperatura ryżu spadnie do pokojowej rozkładamy ryż na wcześniej położonym płatku nori i dodajemy przygotowane składniki, pokrojone w cienkie paski awokado i plastry łososia , łyżeczką nakładamy na środek koncentrat pomidorowy Pudliszki. Następnie zawijamy w rulon i kroimy na równe części. Podajemy z sosem Teriyaki.


                                                             

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz