wtorek, 10 czerwca 2014

DROBIOWE SZASZŁYKI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ , SUSZONYMI POMIDORAMI I ZIELONYMI SZPARAGAMI- KURCZAK


Kolejna propozycja na grill. Niesamowicie aromatyczne szaszłyki w pudliszkowej marynacie.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
kilka plasterków szynki parmeńskiej
koncentrat pomidorowy "Pudliszki"
4-5 zielone szparagi
przyprawa do grilla
przeciśnięty czosnek
suszone pomidory w oleju

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić na cienkie plasterki . W miseczce rozmieszać ½ szklanki oleju ze słoiczka, w którym były suszone pomidory z przecierem pomidorowym i czosnkiem. Do powstałej marynaty włożyć mięso na min 30 min.  Na każdy plasterek mięsa układać szynkę parmeńską i mały kawałek suszonego pomidora oraz  posypać przyprawą do grilla.
                                              


Tak przygotowane mięso zwijamy w ślimaczki i nabijamy na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z zielonymi szparagami. Szaszłyki grillujemy .Ok 25-30 minut na aluminiowych tackach.

1 komentarz :